PRIDRUŽITE SE NAŠI
   FACEBOOK SKUPINI

        

   OBIŠČITE NAŠ YT-KANAL

        

 

prijava na e-novice

 

Naši zbori

 

Naši zbori

 

Naši zbori

OSREDNJA SLOVENSKA ZBOROVSKA REVIJA NAŠI ZBORI NA SPLETU

 

   SPLETNA STRAN FESTIVALA
   EUROPA CANTAT 2021
   LJUBLJANA

 

 

   KATALOGI

 

GLASBA 7 DRŽAVNI GLASBENI PROJEKTU / OTROCI /POTUJOČA MUZIKA 2013

Koncert spada tudi v množico prireditev po svetu, ki bodo počastile svetovni dan zborovske glasbe (2. nedelja v decembru), in bo največja temu namenjena prireditev v Sloveniji. Osnovni namen dneva zborovskega petja je, da ne iščemo v glasbi le oblikovne popolnosti in poustvarjalne lepot, temveč z združenimi močmi slavimo solidarnost, mir in razumevanje.

Na tem posebnem dogodku bo dobilo možnost nastopa v Cankarjevem domu 13 izbranih mladinskih zborov Slovenije, ki so se v zadnjih dveh letih izkazali na regijski in državni ravni. Ti zbori precej pripomorejo k razvoju zborovske dejavnost in so most do odličnih dosežkov odraslih zborov.

Skupaj bo zapelo približno 500 pevcev in bodo enakomerno zastopani iz vseh regij Slovenije. Prijeten program bo pretežno sestavljen iz del slovenskih avtorjev. Za to priložnost je nastalo tudi osem novih skladb oz. priredb, ki bodo na koncertu krstno izvedene.


Koncert bo otroke iz vse Slovenije netekmovalno povezal in jim omogočil čudovit občutek množičnega skupnega muziciranja.

 

 

Dodatne informacije

 

Mihela JAGODIC

samostojna strokovna svetovalka za vokalno glasbo
T: (01) 2410 525
F: (01) 2410 536
E: mihela.jagodic@jskd.si

 

 

 

Arhiv:

POTUJOČA MUZIKA 2011